Ik ben geen muzikant vanaf het eerste uur. Mijn eerste sax kocht ik toen ik begin veertig was. Maar met een drukke baan en drie kinderen kwam er van spelen niet veel. Wel had ik les en kon er na een tijdje aardig mee uit de voeten. Maar dat was niet genoeg. Het ding stond meer voor de sier op een standaard en na een paar jaar heb ik ‘m dan ook verkocht. Toen ik vijftig werd begon het weer te kriebelen. Ik kocht een Yamaha altsax en ging weer op les. Tegelijkertijd werd ik lid van de Zutphense Orkest Vereniging en toen ging het als een speer. Samen muziek maken is toch het leukste wat er is, ontdekte ik. Van het één kwam het ander. Zo heb ik 12 jaar als muziekpiet meegespeeld tijdens de Sinterklaasintocht in Zutphen. Geweldig om te doen! Ook speelden we af en toe in een kleine bezetting dweilorkestmuziek. En natuurlijk met het grote orkest op jaarlijkse uitvoeringen en andere evenementen.
Maar na een aantal jaren begon het opnieuw te kriebelen: de harmoniemuziek was toch niet mijn ding. Ik ben ook gaan spelen bij Bigband Twello. Twee avonden muziek in de week. Een jaar of vier geleden kreeg ik de kans om ook bij Bigband Apeldoorn te komen spelen. Helaas repeteerden ze op dezelfde tijd als de harmonie. Daar heb ik toen dus afscheid van genomen.

Toen ik 61 was hield mijn baan helaas op en kwam ik niet meer aan de slag. Samen met mijn man, die een aantal jaren ouder is dan ik, hebben we er het beste van gemaakt. Ik ben in 2018 lid geworden van Happy Days en speel daar met veel plezier. Iets heel anders dan de bigbands en dat is juist leuk.
Ook zijn we van plan om meer te gaan reizen met onze caravan. Op dit moment helaas niet, maar ook aan de corona komt een keer een eind! Consequentie van dat voornemen is wel dat ik afscheid ga nemen van de bigbands, maar Happy Days is een blijvertje.
Hopelijk spelen we nog heel lang samen!